Evrim Sempozyumunda Acı İtiraflar


Sempozyumda, Harun Yahya çalışmaları neticesinde Türkiye’nin evrimi benimseme bakımından en sonuncu ülke olduğu vurgulandı...

17 – 18 Aralık 2011 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde III. Evrim, Bilim ve Eğitim Sempozyumu düzenlendi. Adnan Oktar'ın evrimle ilgili çalışmalarına tepki amaçlı düzenlenen sempozyumda evrim savunulmaya çalışıldı.

Ancak basın mensuplarının sempozyuma alınmaması ve fotoğraf ve video çekenlerin engellenmeye çalışıldığı söylenen sempozyuma katılanlar, 'gizli bir faaliyet varmış gibi' sempozyumun yapıldığını belirttiler.

Dünyaca ünlü evrimci Richard Dawkins'in de telekonferansla katıldığı sempozyumda, Dawkins de Adnan Oktar'ın evrimle ilgili kitaplarını okuduktan sonra biyoloji dersine katılmayı reddeden öğrencilerden bahsetti. Hemen tüm konuşmacıların (Aykut Kence, Ender Helvacıoğlu, Ergi Deniz Özsoy, Berna Alpagut ve Aslı Tolun) konuşmalarındaki ortak nokta evrime artık inanılmadığı ve bunun nedeninin Harun Yahya çalışmaları olduğu bildirildi.

Dawkins’in konuşmasında şunları söyledi:

“Kısmen Amerikan etkisinden, fakat daha önemlisi İslam’ın sınıflarda giderek artan etkisinden dolayı. Bu etki kendi başına sorun olmayabilirdi, ama çok kültürlülük politikası ve bir ırkçı olarak algılanma korkusundan dolayı, öğretmenler İslami dogmaya ters bir şey öğretemiyor. Bu konuşmayı hazırlamadan önceki gün, Londra Sunday Times gazetesi, yaratılış inançlarıyla ters düştüğü için Müslüman biyoloji öğrencilerinin evrim derslerini boykot ettiklerini, hatta Britanya’nın en prestijli tıp okulunda okuyan bazı pratisyen hekimlerin evrimi öğrenmeyi reddettikleri yazıyordu. Müslümanlar arasında yaratılışçı inancın giderek artmakta olmasının sorumlusunun Harun Yahya adı altında kitaplar yazan Adnan Oktar’ın yürüttüğü kampanyalar olduğunu söyledi. Darwinizm ve Nazizmi ilişkilendiren Yahya, Darwin’i bitiren kafataslarında Avrupa’nın uyanışıyla Darwinizm’in gömüldüğünü iddia ediyordu. Yahya tarafından gönderilen konuşmacılar Britanya’da düzenli turlar atıyor. Bu yılın başında Londra, Manchester, Leeds, Dundee ve Glasgow’da konuşma yaptılar. 2008’de University Collage London’da konuştular. Kuşekağıda basılı kitaplarının İslamcı kitapevleri ve televizyonlar tarafından yoğun tanıtımı yapılıyor. İslami kanallarda saatlerce videoları gösteriliyor.”

Dawkins’ten sonra söz alan Fırat Akat, Ender Helvacıoğlu ve Aykut Kence’nin de konuşmalarında yine Adnan Oktar vardı. Sempozyumda, Harun Yahya çalışmaları neticesinde Türkiye’nin 34 ülke arasında evrimi benimseme bakımından en sonuncu ülke olduğu vurgulandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder