▼
Evrimciler İtiraf Ediyorlar!
Tesadüfi mutasyonlar ve doğal seleksiyon gibi mekanizmaların hiçbiri kusursuz canlıları oluşturamaz...
"Tamamen ümitsiz bir karmaşanın içinde olduğumun bilincindeyim. Gördüğümüz dünyanın bir şans eseri olduğunu düşünemiyorum." (Charles Darwin)
Yeryüzünde var olan canlılar kusursuz sistemlerle donatılmıştır. Bir canlının kendisini koruması, üremesi, beslenebilmesi veya avlanabilmesi için sahip olduğu kusursuz biyolojik ve fiziksel özellikler, bu özelliklerinin bulunduğu çevre ile olan uyumu, bir Yaratıcı'nın varlığının delilleridir. Küçücük bir tırtılın kendini korumak ve kamufle etmekte gösterdiği planlı hareketler, arıların büyük bir matematik harikası olarak inşa ettikleri petekler, milimetrik ölçülere sahip sivrisineğin sahip olduğu ve bugünkü teknolojinin çok yakın bir dönemde taklit edebildiği donanım gibi daha milyonlarca örnek, üstün akıl sahibi Rabbimizin varlığının açık delillerindendir.
Hiçbir evrimci canlıların sahip olduğu bu özelliklerin nasıl oluştuğunu açıklayamaz. Çünkü tesadüfi mutasyonlar ve doğal seleksiyon gibi mekanizmaların hiçbiri bu kusursuzlukları oluşturamaz.Bu nedenle evrimciler canlılarda karşılarına çıkan mucizevi özellikleri gördüklerinde çaresizliklerini dile getirmişler, bir Yaratıcının varlığını itiraf etmek zorunda kalmışlardır. (www.evrimcilerinitiraflari.com)
Bu itiraflara birkaç örnek:
Charles Darwin:
"Bu mükemmel evreni, özellikle de insanın doğasını izlemekten mutlu olamıyorum Herşeye dizayn edilmiş kanunların bir sonucu olarak bakmaya eğilimliyim Ve bütün bu kanunlar açıkça herşeyi bilen, gelecekteki tüm olayları ve sonuçları gören bir Yaratıcı tarafından dizayn edilmiştir. Ama daha fazla düşündükçe daha fazla kafam karışıyor.
"Gözü düşünmek çoğu zaman beni teorimden soğuttu. Ama kendimi zamanla bu probleme alıştırdım. Şimdilerde ise doğadaki bazı belirgin yapılar beni çok fazla rahatsız ediyor. Örneğin bir tavuskuşunun tüylerini görmek, beni neredeyse hasta ediyor." (Norman Macbeth, Darwin Retried: An Appeal to Reason, Boston, Gambit)
Roger Lewin:
"Wallace'ın yanı sıra ünlü evrimci Robert Broom da "Homo sapiensleri (insan) bu kadar özel yapan soyunun kalitesinin yalnızca ilahi bir kuvvetle açıklanabileceğini" sözlerine eklemiştir." (Roger Lewin, In the Age of Mankind )
Fred Hoyle:
"Herşeyden önce hayatın tesadüfler sonucu oluşması ihtimali o kadar küçüktür ki, bu iddiayı kabul etmek mantık dışıdır." (Fred Hoyle-Chandra Wickramasinghe, Evolution From Space)
Cemal Yıldırım:
"Kimi eleştiricilere göre, evrimi salt doğal seleksiyona bağlamak, daktilo makinasının başına oturtulan bir kedi veya güvercinin tuşlara vuruşlarıyla bir milyon yıl içinde Shakespeare'in Hamlet'ini ya da Goethe'nin Faust'unu yazabileceklerini beklemekle birdir. En basit bir canlıyı bile yakından incelediğimizde onun oluşumunda ince bir aklın rolünü görmezlikten gelemeyiz."
Niles Eldredge:
"Aslında tüm biyolojik dünyada gördüğümüz düzen için tek alternatif açıklama özel yaratılıştır." (Niles Eldredge, Time Frames: The Rethinking of Darwinian Evolution and the Theory of Punctuated Equilibria, 1985)
Hoimar Von Ditfurth:
…Sitokrom-C'yi (ya da bugün var olan herhangi bir başka enzimi) tıpatıp bu biçimiyle rastlantılardan geçe geçe bir kez daha üretebilmeye gerçekten bu Dünya'nın ömrü yetmez.
Pierre-Paul Grassé:
"Şanslı mutasyonların havyanların ve bitkilerin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladığına inanmak, gerçekten çok zordur. Ama Darwinizm bundan fazlasını da ister: Tek bir bitki, tek bir havyan, binlerce ve binlerce tam olması gerektiği şekilde faydalı tesadüflere maruz kalmalıdır.
Prof. Dr. Ali Demirsoy:
"Bir Sitokrom-C'nin dizilimini oluşturmak için olasılık sıfır denecek kadar azdır. Yani canlılık eğer belirli bir dizilimi gerektiriyorsa, bu tüm evrende bir defa oluşacak kadar az olasılığa sahiptir, denebilir. Ya da oluşumunda bizim tanımlayamayacağımız doğaüstü güçler görev yapmıştır. Bu sonuncusunu kabul etmek bilimsel amaca uygun değildir. O halde birinci varsayımı irdelemek gerekir." (Ali Demirsoy, Kalıtım ve Evrim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder