Mehmet Şevket Eygi Hayatı




MEHMET ŞEVKET EYGİ 

Mehmet Şevket Eygi 7 Şubat 1933 tarihinde Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Galatasaray Lisesinde yatılı olarak tamamladı. 1956'da Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Mezuniyetin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nda iki sene Fransızca  mütercimliği yaptı,  burada çalışırken, Avukat Rıza Ulucak ve  Bediüzzaman’ın talebelerinden Salih Özcan ağabey gibi değerli kişilerden oluşan  on kişilik bir grupla 1957 yılında İslam adında bir dergi çıkardı. Daha sonra Ömer Nasuhi Bilmen hocanın hususî kalem müdürü olarak çalıştı.  1960'da memuriyetten istifa ederek İstanbul'a geldi ve burada gazetecilik mesleğine atıldı .
İstanbul’a geldiği ilk yıllarda Haftalık Yeni İstiklâl gazetesini çıkarttı ve Bedir Yayınevi'ni kurdu. 1966'da günlük Bugün gazetesini çıkarttı, 1969'da yurt dışına çıktı.
1974’de  Türkiye’ye döndü.  1970'lerde yayınladığı günlük Bugün Gazetesi, haftalık Yeni İstiklal ve Büyük Gazete’nin kapanmasının ardından Son Havadis,  Son Çağrı ve Zaman gazeteleri gibi çeşitli yayın organlarında makaleleri yayımlandı. Mehmet Şevket Eygi halen Milli Gazete'de köşe yazarlığını sürdürmektedir.
Son derece kültürlü olan Mehmet Şevket Eygi’nin yüzbin kitaplık bir kütüphanesi vardır. Kitaplarının yarısından fazlası Fransızca, Arapça, Farsça ve İngilizcedir. Değerli hocamız bu yıl içinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Özel Birikim Okulları 4. Bilim Sanat Şenliği'nde yılın En iyi Fikir Adamı ödülünü almıştır.

ADNAN OKTAR: Çok mübarek, muhterem, müberrah bir insandır. Çok mütevazidir. Olağanüstü genel kültürü vardır. Biliyorsunuz Galatasaray mevzunudur. Mükemmel Fransızcası vardır. Osmanlıca'yı çok iyi bilir. Ehli Sünnetin kalesidir Hocamız. Çok titizdir ve mazlumdur, güzel huyludur ve çok şefkatlidir. İnsanları çok sever. Hayvanları sever. Bitkileri sever. Koruyup-kollayıcıdır, affedicidir. Her yönü mükemmeldir... (30 ağustos 2011 )

Mehmet Şevket Eygi haksızlığa veya adaletsizliğe direnmesi ve fikirleri sebebiyle zaman zaman hapis dönemi yaşamıştır.  1984-85’te yazdığı üç ayrı yazıdan 28 ay hapis cezası almış ve Sağmalcılar, Gerede ve Şile cezaevlerinde hapsedilmiştir.
2005 yılında tekrar yargılanmış,  üstelik Yargıtay, daha önce aynı konuda başka bir kişi için beraat kararı vermiş olduğu halde, Mehmet Şevket Eygi’ye hapishane yolunu açık tutmuştur.

MEHMET ŞEVKET EYGİ’NİN ESERLERİ

Mehmet Şevket Eygi’nin eserleri ehli sünnetin kalesi gibidir. Müslümanların güçlü, vasıflı ve kaliteli olması için neler yapmaları gerektiği ile ilgili çözümler önerir.

MEHMET ŞEVKET EYGİ: Tabii İslamiyetteki, İslam’ın şartları 5 diyoruz. Bunlar temel şartlardır. Fakat beşten ibaret manasına gelmez. İslam’ın temel farzlarından biri de birlik, beraberlik ve tek bir ümmet halinde olmaktır. (MEHMET_SEVKET_EYGI_ILE_CANLI_YAYIN_SOHBETI_(6_MAYIS_2010))

Mehmet Şevket Eygi’nin bazı kitapları şunlardır:

•             Çareler Çözümler Teklifler Tenkitler
•             İslami Konular
•             Müslümanın 100 Vazifesi
•             Yahudi Türkler Yahut Sabetaycılar
•             Gıybet illeti
•             Namazı Dosdoğru Kılmak

 Son zamanlarda yayınladığı makalelerden bazıları ise şöyledir:

•             İslam'ı ve Ümmeti İçinden Yıkmak İstiyorlar
•             Mübarek Cemaat
•             Müslüman Uyan Uyan Uyan
•             İtikad Bozuklukları Dinden Çıkartabilir

Samimi bir Müslüman olan Eygi, Müslümanları Deccalin hipnozuna karşı uyarır ve İttihad-ı İslam'ı şevkle savunur. Bu nedenle  bazı kişiler tarafından yalnız bırakılmıştır. Ancak hocamız tüm bunlara karşı direnmekte ve Hz. Mehdi(as)’ın bu yüzyılda geleceğini açıkça müjdelemektedir.

ADNAN OKTAR: ...Hocamız Mehdi (a.s.) aşığıdır. Mehmet Şevket Eygi Hocam aşkla bekliyor, “ben bir tek ona tabi olurum” diyor, mesela söylemiş geçenlerde. ( 24 Haziran 2010 tarihli Kahramanmaraş Aksu TV ve Kaçkar TV )

ADNAN OKTAR: Hocamız yıllardan beri bu konuya titizlikle dikkat çeker, Hz. Mehdi (a.s.)’a biatın önemini, Müslümanların birlik olmasını, İttihad-ı İslam’ı sürekli anlatır.  Hocamız çok şerefle anılacak bir insandır. Hz. Mehdi (a.s.)’ın zuhurunda, Hz. İsa Mesih (a.s.) geldiğinde onun müstesna bir yeri olacaktır. Çünkü müjdecidir, sürekli şevklendiren, sürekli dikkat çeken, sürekli Müslümanların heyecanını yönlendiren güzel bir insan. Allah hidayetini artırsın Hocamız’ın.
 (11 Nisan 2011)

MEHMET ŞEVKET EYGİ HZ. İSA (AS) ‘IN GELİŞİ  ve HZ. MEHDİ (AS)’IN ZUHURU KESİNDİR DİYOR

MEHMET ŞEVKET EYGİ  Ahir Zaman’da Mehdi (a.s.)’ın geleceği tevatür beyyinesiyle sabit. Hadis-i Şerifler’le ve Cumhur-u Ulema’nın kitaplarında çok açık ve kesin bir şekilde yazmaları ile bellidir. Bir kere Mehdi (a.s.) gelmeyecektir diyenler yanılıyorlar. Bunların görüşleri, bunların düşünceleri şaz düşüncelerdir. İkinci husus yine Ahir Zaman’da Hz. İsa (a.s.)’ın tekrar yeryüzüne nüzul edeceği hususunda da yine Cumhur-u Ulema’nın, efendim en büyük imam derecesine çıkmış ulema ve fukuhanın ve efendim kamil mürşitlerin, evliyaullah derecesindeki alimlerin kitaplarında da vardır. (MEHMET_SEVKET_EYGI_ILE_CANLI_YAYIN_SOHBETI_(6_MAYIS_2010))

ADNAN OKTAR: Ben çok severim onu. Ehli sünnetin kalesidir. Milli Gazete’de yazardır. Onun “Sahife” diye bir bölümü var. Değil mi? Çok güzel yazılar yazar. Ben diyor muhalifim. Herkese muhalifim diyor. Bir kişiye muhalif değilim diyor Mehdi (a.s.)’a muhalif değilim diyor.. Bir tek ben ona uyarım ve hiçbir şekilde ona muhalif olmam diyor. Ve diyor asrın imamını görmeden ölen cahiliye ölümü üzerine ölür diyor. Sürekli söyler o mübarek. Asrın imamını mutlaka arayın der. Allah ömrünü uzun etsin. (10 Şubat 2010 tarihli TV Kayseri)

MEHMET ŞEVKET EYGİ, HZ. MEHDİ (A.S.)’IN BU YÜZYILDA GELECEĞİNİ MÜJDELEMEKTEDİR

Mehmet Şevket Eygi, Milli gazetedeki bir yazısında Hz. Mehdi(as)’ın bu yüzyılda geleceğini şöyle ifade etmiştir.
Ashabın büyüklerinden Ka'b hazretlerinin (RA) Resulullah Efendimiz hakkında nazmettiği "Banet Sü'ad" adlı kasideye, ondukuzuncu asır Osmanlı ricalinden Eyüb Sabri Paşa "Azizü'l-Asar" adıyla bir şerh yazmış ve bu 1291 yalında İstanbul'da 283 sahife olarak basılmıştır. Bu kitabın 176'ncı sayfasında özetle şöyle yazılmaktadır:
"Bazı keşif sahipleri Hazret-i İmam Mehdi radiyallahu anh'ın 1400 hicri yılında zuhur edeceğini tahmin etmişlerdir... Bazıları ise 1422 yılını göstermiştir."Şu anda hicri 1419 yılındayız. Mehdi'nin zuhuruna az kalmıştır.
… Haberlerde Mehdi hazretleri zuhur edince bir kısım ulemanın onu tanımayacağı, karşı geleceği bildiriliyor. Bunlar ulema-i su’dur. Müslümanları oyalayan, afyonlayan, aldatan, uyutan kişiler… (Mehmet Şevket Eygi, Milli Gazete, 15/06/1998)

ADNAN OKTAR: Sohbetleri güzeldir, konuşmaları güzeldir. Yazıları nefistir. Milli gazetenin hemen üçüncü sayfasında üstte Hocamızın yazılarına ulaşmak mümkün olur. Ben Milli gazeteyi açtığımda ilk orayı okurum. Çok şahane bir üslubu vardır. Çok güzel, isabetli teşhisleri vardır. Bazı insanlar sevmez Hocamızı. Varsın sevmesinler, önemli değil. Kalp ehli onu çok seviyor. Melekler sever, inşaAllah. Allah sever, inşaAllah. Bizler seviyoruz. Çoğunluğun sevmesi diye bir problemimiz yok, inşaAllah. Dert değil, inşaAllah. Hakkı, hakikati açıkça ifade eder, Mehmet Şevket Eygi Hocamız. Hocamız'a selam ediyoruz. Ellerinden öpüyoruz, hürmet ediyoruz. Mükemmel yazısı da. Allah ellerine dert vermesin. Ömrünü uzun etsin. Bediüzzaman gibi ahir zamanın çok önemli şahıslarından birisidir. Kıymetinin iyi bilinmesi lazım. Çok az kaldı böyle değerli alimler, çok az. Bediüzzaman’ı görmüş, alimleri görmüş, tarihi bir şahsiyettir. Değerinin çok iyi bilinmesi lazım, çok çok iyi bilinmesi lazım.  (30 ağustos 2011 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder