Koalalar




KOALALAR
Avustralya’da bir okaliptüs ağacının dallarında gezinen bu canlı koala. Bu da onun sevimli yavrusu.
Günün 18 saatini uyuyarak geçiren koalalar okaliptüs ağacının üzerinde yaşarlar. Çünkü onun yapraklarını yiyerek beslenirler.
Bu ağacın yapraklarında farklı kimyasal maddeler vardır. Bu maddeler, koala dışındaki bütün hayvanlar için zehirli ve tehlikelidir.  Ancak okaliptüs yaprakları, Allah'ın dilemesiyle koalaya zarar vermez.  
Uzun kıvrık kolları, keskin pençeleri ve ağaca sıkıca tutunan ellerinin yardımıyla geniş ağaç gövdelerine hızla tırmanabilirler.
Koalalar, tembel sanılmalarına karşın ağaçlar üzerinde hızla hareket edebilir bir daldan diğerine sıçrayabilirler.
Dişi koala, iki yılda tek bir yavru doğurur ve onu kanguru gibi kesesinde taşır. Yavru ilk aylarda annesinin kesesinden çıkmaz ve daha sonra 1 yaşına kadar annesinin sırtında yaşar. 
Koalaların tıp bilgisini yaratan, yemeleri gereken yaprakları onlara ilham eden, onları yaşadıkları ortama en uygun organlar ve sistemler ile birlikte kusursuzca var eden, sonsuz ilim ve merhamet sahibi olan Yüce Allah’tır.

Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah'a ait olmasın. Onun karar (yerleşik) yerini de ve geçici bulunduğu yeri de bilir. (Bunların) Tümü apaçık bir kitapta (yazılı)dır. (Hud Suresi, 6)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder